About me

Alles kan, als je maar wil

Drs. Inez Blankestijn

Ik werk graag met mensen en organisaties. Ik ben internationaal werkzaam als psychosociaaltherapeut, systemisch coach, en HRM adviseur. Mijn persoonlijke interesse ligt bij het verwerken van (dikwijls verborgen) vroeg-kinderlijk trauma bij volwassenen. Deze vorm van trauma kan ook een diepe impact hebben op leiderschap in organisaties. En dit zien we terug in maatschappij en milieu. De werkvormen die ik voornamelijk hanteer zijn Psychosynthese en individuele-, familie-, en organisatie opstellingen, ook wel systemisch werken genoemd.

Ik ben geboren te Den Haag (1967) in een internationaal gezin waarin trauma diepe sporen heeft geslagen. Mijn jeugd is gekenmerkt door vele veranderingen van landen en scholen. Toen ik te oud werd om mee te reizen bleef ik achter op kostschool in Engeland. Na mijn studie in Leiden (Geesteswetenschappen, 1992) ben ik als HRM professional gaan werken in het internationale bedrijfsleven. Na meer dan dertig keer verhuisd te zijn ben ik sinds 2014 gesetteld in Nederland. In de rust en ruimte die het thuiskomen bood heb ik mijn interesse in mensen verder kunnen uitdiepen middels diverse psychologie opleidingen.

De rode draad in mijn leven is heelheid, verbinding, en ook verbeeldingskracht. Ik voelde me altijd buitengesloten, een ‘foreigner’, hoe aardig men ook was. Als kind had ik me niet leren verbinden want we bleven nergens langer dan een paar jaar. Ik voelde me niet geaard. Tegelijkertijd bestond mijn leven uit bijna onbegrensde mogelijkheden. In het niet-verbonden zijn ontwikkelde ik ook vrij denken. Het citaat hierboven komt van mijn vader. Ik ben hem dankbaar voor deze levensspreuk.

Ik integreer al mijn levenservaringen en kennis in mijn professionele benadering tot individuën en teams. Deze combinatie stelt mij in staat cliënten te helpen ook zelf hun eigen, unieke, en duurzame oplossingen te vinden. Mensen die een sterke internationale of multiculturele invloed in hun leven hebben kunnen extra complicaties ondervinden in hun psychisch welzijn. In een, als maar meer diverse wereld vind ik het van levensbelang dat we met verbeeldingskracht werken aan verbinding en heelheid.