Wat kunt u verwachten?

Oplossingsgericht werken vergt diepe verkenning van de hulpvraag. Na de eerste kennismaking, die veelal bestaat uit een telefoongesprek en/of een face-to-face gesprek, volgt het eerste beslis moment voor u als cliënt maar ook voor mij als therapeut: Is er aansluiting tussen ons- ‘klikt het’? Voelt u zich op uw gemak, of in ieder geval veilig bij mij? Kan ik met uw hulpvraag werken? Wanneer het antwoord ‘ja’ is kunnen we besluiten een traject in te gaan voor coaching, counseling, of therapie.

Verloop van het traject

Foto door VisionPic .net op Pexels.com

Het traject begint in feite met het Intake gesprek. Dit is een uiterst belangrijk onderdeel van het traject en kan een dubbel consult zijn. We onderzoeken uw hulpvraag of klacht(en) nogmaals en stellen dan een behandelplan en behandelovereenkomst op. In beginsel bestaat een traject uit 12 consulten met evaluaties rond de 6e sessie en tijdens de 12e sessie. Desgewenst is het dan uiteraard mogelijk om de therapie voort te zetten.

Duur van de sessies

Omdat iedere client uniek is vergt het ene consult soms meer tijd dan de andere. Therapiesessies kunnen bestaan uit gesprekstherapie, meditatie, visualisaties, opstellingswerk, lichaamswerk, zelfs een boswandeling en ze kunnen variëren in tijd van 45 – 75 minuten. U betaalt dus per consult en niet per uur therapie.